Καβούρια βραστά

Πολλά πράγματα απο αυτά τα θαλασσινά για να μη πω τα περισσότερα τα έμαθα εδώ στην Ελλάδα απο την Αχτίδα μου είναι αλήθεια .Όμως κι εγώ τα αγάπησα πολύ και τα κάνω συχνά. Δεν τολμώ να σας βάλω και τα..τηγανιτά μπαρμπουνάκια που έκανα..έτσι …για το ουζάκι βρε παιδί μου! Φρέσκα καβούρια είχε σήμερα η Λαική μας ,ολοζώντανα και λόγω …διαίτης τα έκανα βραστά .Βέβαια στο ζουμί τους μπορούσε να γίνει και ένα υπέροχο πιλάφι..μα..δεν με άφησε…έβρασε μπρόκολο για συμπλήρωμα! Τα καβούρια τα καθαρίζεις καλά αφού τα βράσεις και κρατάς τα κεντρικά κομμάτια που είναι γεμάτα σάρκα. Πασαλίβεσαι βέβαια μα αξίζει το κόπο και νομίζεις οτι τρως ενώ στη πραγματικότητα ….ψίχουλα τρώς, αλλά..νόστιμα ψίχουλα! Είχε και ωραίες καραβίδες που τις ονειρευόμουνα πιλάφι με καυτερή πιπεριά και ντοματούλα …μα …είπαμε…δίαιτα! Ουζάκι φίλοι μου και μια σαλάτα μαρουλάκι ήταν ότι έπρεπε ( δεν τα μπορώ τα μπρόκολα)

Πηγή/Περισσότερα:
http://aktidadimitris.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

Comments are closed.