Ψωμί ολικής αλέσεως

Τίποτα καλύτερο από το φρέσκο, ζεστό, σπιτικό ψωμάκι! Μπορεί να αποφεύγω το ζύμωμα συνήθως και να μην έχω καλή σχέση με τις ζύμες (παρά μόνο όταν τις τρώω!) αλλά καμμιά φορά με πιάνει κι εμένα ο οίστρος ~ ορίστε λοιπόν ένα λαχταριστό ψωμάκι από τα χεράκια μου! Υλικά για 2 φρατζόλες: 1 κιλό αλεύρι Ολικής Άλεσης 2 φακελάκια ξερή μαγιά 3 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι 2-3 κουταλιές γλυκάνισο (προαιρετικά) Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ, τη διαλύουμε με 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Πηγή/Περισσότερα:
http://bettyscuisine.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

Comments are closed.